fbpx

I dag integrerar Fortnox Agoy i sin programsvit

Agoys grundare Carl-Magnus Falk är själv auktoriserad revisor med egna byrån Falköga.

Molnbaserade programmet Agoy Bokslut & Skatt släpps i dag i sin första färdiga, skarpa version. Samtidigt införlivas Agoy också i Fortnox Digitala Byrå under namnet Fortnox Bokslut & Skatt.

Från och med i dag, den 1 september 2021, finns Agoy Bokslut & Skatt integrerat i redovisningsprogrammet Fortnox. Agoy heter i den här konfigurationen Fortnox Bokslut & Skatt och kan köpas direkt inifrån Fortnox Digital Byrå.

Agoy Bokslut & Skatt lämnar samtidigt beta-läget och släpper i dag sin första färdiga, skarpa version. Agoy Bokslut & Skatt fortsätter parallellt som fristående program och kan även i fortsättningen användas tillsammans med alla redovisningsprogram på den svenska marknaden. Agoy Bokslut & Skatt och Fortnox Bokslut & Skatt är alltså bara två olika namn på nästan exakt samma program.

Molnbaserat program för bokslut, årsredovisning, skatt och rapport

Agoy Bokslut & Skatt är ett helt molnbaserat program för bokslut, årsredovisning, skatt och rapport och är utvecklat i Sverige under de senaste två åren. Det är inte skapat för att konkurrera med existerande redovisningsprogram – som Fortnox, Visma eller Hogia  – utan för att komplettera dem genom att fortsätta där de slutar och ta ekonomiarbetet ­vidare ända in i mål. Agoys målgrupp är i första hand revisions- och redovisningsbyråer, men under hösten 2021 tillkommer flera funktioner som gör Agoy attraktivt även för ekonomi­avdelningar på företag.

Ett program skapat av en revisor

– Jag är själv auktoriserad revisor och såg att det finns en lucka i de etablerade programmen, framförallt vad gäller funktionalitet för en översiktlig periodavstämning av räkenskaperna. De klarar inte alla moment och den ökade digitaliseringen har skapat behov från branschen som de programmen inte uppfyller. Det var så idén till Agoy kom till, säger Agoys grundare Carl-Magnus Falk som även driver Falköga Revision & Redovisning i Stockholm och Växjö.

Agoy saknar i dag konkurrenter eftersom programmet snarare ersätter hemmasnickrade Excel-ark och speciallösningar som varje byrå tidigare har fått skapa själva. Med Agoy blir hela kedjan digital, ända fram till färdiga filer som kan lämnas in till Skatteverket och Bolagsverket.

Vision: att utrota allt onödigt krångel

– Agoys vision är att utrota allt onödigt krångel och i dag tar vi ett stort kliv närmare det målet. Programmet underlättar och effektiviserar verkligen ekonomiarbetet enormt och det ska bli mycket kul att se hur Fortnox alla användare tar emot det, säger Carl-Magnus Falk.

Fortnox köpte 30 procent av Agoy i våras

I april 2021 betalade börsraketen Fortnox AB 18,5 miljoner för 30 procent av AgoyIt AB, företaget bakom Agoy. Fortnox uttalade ambition var att införliva Agoy i deras välkända programsvit. På mindre än fem månader har Agoy färdigställts. Samtidigt som Fortnox Bokslut & Skatt i dag släpps lämnar också Agoy Bokslut & Skatt beta-läget och finns nu i sin första skarpa, färdiga version.

Ett program av branschen, för branschen

Agoy är ett program som är skapat av branschen, för branschen. Agoys grundare Carl-Magnus Falk är själv auktoriserad revisor, flera av delägarna är revisions- och redovisningsbyråer, och redan tidigt startades fokusgrupper där an­­vändare har fått ge regelbunden återkoppling under hela program­utvecklingen.

–  Idén till Agoy kom inifrån. Det var vi som dagligen jobbar med de här sakerna som behövde ett bättre verktyg. Sedan anlitade vi kunniga programmerare för att omvandla idéerna till ett fungerande program. Allt i Agoy är skapat utifrån användarens perspektiv. Utvecklarna har fått anpassa sig efter oss, inte tvärtom. Redovisningsprogram är väldigt specifika och vår övertygelse är att det bara är redovisnings­konsulter som i slutändan kan skapa ett riktigt bra program, säger Carl-Magnus Falk.

Lansering för kräsna användare

– Vi är glada över att ett stort börsföretag som Fortnox såg potentialen tidigt och vågade investera stort. Nu är vi mycket stolta över att ha kommit till den punkt där Fortnox tycker att programmet är så bra och färdigt att de kan lansera det för alla sina professionella och kräsna användare av Digital Byrå. Ett bättre betyg kunde inte Agoy ha fått! säger Carl-Magnus Falk.

Fler funktioner väntar runt hörnet

Att Agoy Bokslut & Skatt i dag släpps i en första färdig version innebär inte att utvecklingsarbetet är klart. Flera nya, vassa funktioner väntar runt hörnet.

– Det senaste halvåret har fokus legat på att skapa ett program som fungerar perfekt ihop med just Fortnox. Nu kommer vi att kunna ägna mer kraft åt att få Agoy att bli riktigt attraktivt även för användare av andra redovisningsprogram. De har visserligen alltid kunnat använda Agoy genom att importera SIE-filer som de exporterat från sina redovisningsprogram, men snart finns möjlighet till direktintegration med Visma eEkonomi. Det kommer att förenkla ­arbetet ytterligare för den gruppen av användare, säger Carl-Magnus Falk.

Marknaden breddas

– Vi kommer även att bredda vår marknad. Hittills har vi utvecklat Agoy med fokus mot byråer. Inom kort tillkommer flera funktioner som gör Agoy till en riktigt intressant lösning även för ekonomiavdelningar på företag. Genom Agoy får de ett verktyg för bättre överblick, kan snabbt göra periodbokslut, smidigt skapa regelbundna rapporter till ledning och styrelse, och mycket mer. Vi ser en väldigt ljus framtid för Agoy! säger Carl-Magnus Falk.

Pressbilder

Högupplösta pressbilder på Agoys grundare Carl-Magnus Falk kan hämtas från agoy.se/press

Pressmeddelandet som PDF

Detta pressmeddelande finns även som pdf (länk).


Agoys historia i korthet

Det molnbaserade programmet Agoy Bokslut & Skatt är skapat av Carl-Magnus Falk, började utvecklas 2019 och släpptes i en första, begränsad betaversion i september 2020.

Fler funktioner tillkom i rask följd och i april 2021 betalade börsraketen Fortnox AB 18,5 miljoner för 30 procent av AgoyIt AB, företaget bakom Agoy.

Knappt fem månader senare, den 1 september 2021, lanseras Fortnox Bokslut & Skatt och samtidigt släpps Agoy Bokslut & Skatt i sin första skarpa version.

Agoy är en prenumererad tjänst som är helt molnbaserad – allt som behövs för att använda det är en dator med webbläsare och internetuppkoppling. Agoy Bokslut & Skatt och Fortnox Bokslut & Skatt är  bara två olika namn på nästan exakt samma program.