Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt

Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt

Nya ägare men ingen skillnad för användare av programmet

Nu är det klart att börsbolaget Fortnox köper AgoyIt AB, företaget bakom AgoyFortnox ägde sedan tidigare 32% och genom affären blir AgoyIt AB ett helägt dotterbolag till Fortnox. 

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit hittills, men resan har bara börjat, säger Agoys grundare Carl-Magnus Falk och fortsätter:

– I och med affären vet jag att Agoy för alltid kommer att leva vidare. Fortnox är den överlägset bästa förvaltaren av Agoy. Själv är jag allt annat än en förvaltare. Jag kommer fortsätta att arbeta med Agoys utveckling som tidigare, tills vi känner att Agoy kan stå starkt på egna ben. Agoy har en oerhört spännande ”road map” framför sig. Jag ligger planeringsmässigt väldigt långt före det man i dag kan se i programmet. Jag har resonerat att ju snabbare Fortnox tar ett helhetsansvar för Agoy, desto bättre ur ett långsiktigt perspektiv. Sedan vill jag heller inte sticka under stolen med att detta också är en bra ekonomisk lösning, säger Carl-Magnus Falk.

 

Användare av Agoy påverkas inte av ägarbytet. Agoy kommer även i fortsättningen att finnas både som fristående program och integrerat i Fortnox Digital Byrå, då under namnet Fortnox Bokslut & Skatt. Precis som förut kommer det att gå bra att använda Agoy oavsett om den löpande bokföringen är gjord i Fortnox eller i något annat bokföringsprogram. Du loggar in på samma ställe som du brukar. 

Grundare Carl-Magnus Falk själv kommer, liksom de andra medarbetarna i Agoy, att vara fortsatt knuten till programmet.

 

Carl-Magnus Falk driver även sedan länge den egna byrån Falköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning och har flera nya projekt på gång.

– Jag är en enkel kille från Södermalm. Förmodligen är jag Sveriges ovanligaste revisor, med tio år i restaurangbranschen innan jag bytte karriär. Försäljningen av Agoy ger mig och Falköga ekonomin och därigenom helt nya möjligheter att förverkliga alla de idéer jag, hela tiden. Vi jobbar nu med att få igång Falköga PR och en hel del andra projekt är på gång, men jag vill vänta lite innan jag berättar exakt vilka det är, säger Carl-Magnus Falk hemlighetsfullt. Agoy var en framgångssaga, men ännu viktigare är att det var den bästa skola man kan tänka sig. Det vi lärde oss genom resan med Agoy kommer vi att ha enorm nytta av i våra kommande projekt.

– Jag vill också ta tillfället i akt och rikta ett enormt stort tack till alla som vågade tro på oss och stöttade Agoy längs vägen – alla användare,  investerare, medarbetare, konsulter och släkt och vänner som uppmuntrat oss!