Fortnox förvärvar 30 procent av Agoy

I dag, den 8 april 2021, blev det officiellt att redovisningsprogrammet och tillväxtraketen Fortnox blir storägare i fintech-startupbolaget Agoy, som erbjuder en modern molnlösning för hantering av bokslut. Fortnox förvärvar 30 procent av Agoy för 18,5 miljoner kronor.

Carl-Magnus Falk, grundare av Agoy – bokslut i molnet. Foto: Urban Gyllström.

Det innebär att Agoy sedan starten för ett och ett halvt år har tagit in 32 miljoner kronor från externa investerare, vuxit till ett team på 17 personer och uppnått en värdering på 61 miljoner kronor.

I samband med affären tecknades även ett samarbetsavtal som innebär att Fortnox gör Agoy till sin standardlösning för bokslut och årsredovisningar, samtidigt som de säljer och supportar tjänsten. Agoy kommer att fortsätta att utveckla sin tjänst och parallellt erbjuda den till marknaden under eget varumärke. Agoy kommer precis som tidigare att fungera ihop med alla program för löpande bokföring och inte vara exklusivt knutet till Fortnox.

– Det känns fantastiskt att Fortnox valt att fördjupa samarbetet med Agoy och gå in som delägare. Vi har en samsyn kring vikten av användarvänlighet i digitaliseringen av branschen och det finns tydliga synergieffekter där tillskottet av Agoy innebär att Fortnox får ett komplett erbjudande inom redovisningsområdet, säger Agoys grundare Carl-Magnus Falk.

– Det går inte att få ett tydligare kvitto på att det vi utvecklat är riktigt bra. Att en så tung, börsnoterad aktör som Fortnox väljer Agoy för att lösa den här sista länken i redovisningskedjan är fantastiskt, säger Carl-Magnus Falk.

Agoy grundades 2019 av auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk och några av kollegorna på revisionsbyrån Falköga i Stockholm. Carl-Magnus insåg att det saknades smidiga verktyg för periodbokslut, årsbokslut och årsredovisningar. Han  hade, likt de flesta byråer, dittills varit hänvisade till hemmasnickrade kalkylblad.

– Agoys vision är att ”utrota allt onödigt krångel”.  Vi märkte direkt att Agoy mötte ett verkligt behov och blev snabbt ”branschens program”, utvecklat av branschen för branschen och även gemensamt ägt av flera revisions- och redovisningsbyråer, säger Carl-Magnus Falk.

– Samarbetet med Fortnox ger oss ytterligare resurser för att fortsätta utveckla tjänsten, vara ännu mer lyhörda gentemot våra användare och kunna tillgodose deras önskemål, säger Carl-Magnus Falk.

Det officiella pressmeddelandet hittar du på https://www.agoy.se/press