fbpx

Första milstolpen – Idén till Agoy

När Agoy – webbaserat periodbokslut – nu snabbt närmar sig lanseringen i slutet av november passar vi på att i några inlägg blicka tillbaka på milstolpar under den spännande historien – så här långt! I dag första milstolpen: Idén till Agoy.

Hur får kreativa entreprenörer som Carl-Magnus Falk sina idéer egentligen? I Agoys fall handlade det om något så självklart som att gräva där man står.

Agoys grundare och vd Carl-Magnus Falk är själv auktoriserad revisor med egna byrånFalköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning. Han vet alltför väl vilka problem han och hans kollegor tvingades brottas med dagligen. Innan Agoy var de hänvisade till hemmasnickrade, avancerade Excel-lösningar för att täppa till de luckor som de etablerade programmen lämnade.

– Idén till Agoy föddes ur frustration över hur krångliga alla tidigare lösningar för periodbokslut var, sägerCarl-Magnus Falk.

Carl-Magnus är inom branschen känd för att vara en okonventionell nytänkare och idéspruta som ser möjligheter där andra bara ser hinder.

– Jag hade redan tidigare utvecklat verktyg som underlättar för vår bransch. Ett exempel är den uppskattade 3:12-modellen i Excel, som gör det enklare att fördela lön och utdelning. Men den här gången ville jag ta det ett steg längre och utveckla ett helt program, berättar Carl-Magnus.

– Under hela utvecklingsarbetet av Agoy har användarvänligheten stått i centrum. Vi har ständigt påmint oss själva om att Agoy är ett program skapat av en revisor som vill underlätta sin och sina branschkollegors vardag. Tekniken i Agoy är visserligen i framkant, men den har aldrig varit ett självändamål. Vi strävar efter att göra ett program som hjälper användarna så smidigt och enkelt som det bara går.

– När jag ser något som inte fungerar som det borde kan jag inte hålla mig. Jag börjar omedelbart att peta och fundera över förbättringar. Jag hatar när saker är mer omständliga än de borde vara. Min och Agoys mission är att utrota allt onödigt krångel. Som exempel kan nämnas ”klickjakten”, som vi kallar det intent. ”Behövs det verkligen tre klick för att göra den här saken? Kan vi få ned det till två klick?” Många av mina olika idéer handlar just om att förenkla, effektivisera och snabba upp saker, säger Carl-Magnus Falk.

– Jag brukar säga att jag inte uppfinner rymdraketen utan gaffeln – verktyg som inte är extremt tekniskt avancerade och går att klara sig utan, men livet blir så mycket smidigare när de används, säger Carl-Magnus Falk.

(Prova Agoy gratis, redan nu! En första officiell beta-version av Agoy finns tillgänglig. Gå till agoy.se och klicka LOGGA IN i övre högra hörnet. Registrera ett konto och du är igång! Den färdiga versionen av Agoy släpps i slutet av november 2020.)