fbpx

Andra milstolpen: Finansieringen på plats


Det verkliga startskottet för Agoy – webbaserat periodbokslut –var när grundaren Carl-Magnus Falk lyckades övertyga de första tunga investerarna att satsa på Agoy.

När Agoy nu snabbt närmar sig lanseringen i slutet av november passar vi på att i några inlägg blicka tillbaka på milstolpar under den spännande historien – så här långt! I dag andra milstolpen: Finansieringen.

– Agoy startade som ett litet sidoprojekt inom min byrå Falköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning, säger Carl-Magnus Falk som själv är auktoriserad revisor.

– Jag hade redan tidigare utvecklat verktyg som underlättar för vår bransch, till exempel den uppskattade 3:12-modellen i Excel. Det stod snabbt klart att Agoy skulle bli mycket större än så.

– Det sägs att det bara är ett start-up-bolag på miljonen som lyckas få investeringar på två miljoner kronor innan man knappt börjat att koda. För mig var det sporrande att höra. Med facit i hand visade sig vara lättare än förväntat att få in kapital. Idén i sig är ju jättebra och det insåg också många investerare. Senare har vi haft ytterligare två fulltecknade nyemissioner.

Bland investerarna i Agoy märks Johan Berg, tidigare VD för bland annat spelutvecklingsbolaget Boss Media och affärssystemen IBS och Aditro. Han har har i dag ett antal styrelseuppdrag i programvarubolag och har tidigare även suttit i styrelsen för Fortnox. En annan investerare är Växjöbaserade Softwerk.

— Att våra egna programmerare själva ville investera var ett tidigt kvitto på att vi var på rätt väg. När sedan även företaget Softwerk som gjorde en omfattande due diligence – en slags extern teknisk revision för att kontrollera att koden är bra och säker – ville gå in i bolaget förstod vi att Agoy verkligen är något unikt.

Att tidigt få in så stort utvecklingskapital gav oss andrum och tid att utveckla det program vi ville, utan att behöva stressa fram något som vi inte är hundraprocentigt nöjda med.

Missade du första milstolpen – Idén till Agoy – så hittar du den texten här!

(Prova Agoy gratis, redan nu! En första officiell beta-version av Agoy finns tillgänglig. Gå till agoy.se och klicka LOGGA IN i övre högra hörnet. Registrera ett konto och du är igång! Den färdiga versionen av Agoy släpps i slutet av november 2020.)