Agoys funktioner

Agoy är ett molnbaserat program för avstämning, periodbokslut, årsbokslut, årsredovisning och skatt. Med Agoy kan du få ett digitalt flöde hela vägen in i mål – inklusive digital inlämning av K2-årsredovisningar till Bolagsverket. På den här sidan har vi sammanställt programmets funktioner i dag och vad som är på gång inom en snar framtid.

Agoy finns i två utföranden: Det kompletta Agoy Bokslut & Skatt och det nedbantade Agoy Avstämning & Rapport, för dig som gör löpande avstämningar och rapporter men lämnar arbetet vidare när det kommer till årsredovisning och deklaration.

Agoy riktar sig mot den sista länken av redovisningskedjan, efter att den löpande bokföringen är gjord och det är dags för avstämning och vidare arbete. Du behåller alltså med fördel dina nuvarande program för löpande bokföring och adderar Agoy som ett extra verktyg i slutet av kedjan, där det innan Agoy har saknats smidiga lösningar och många har varit hänvisade till hemmasnickrade Excel-ark.

Genom direktintegration med Fortnox kan användare sömlöst importera och uppdatera materialet i Agoy. Användare av andra bokföringsprogram kan istället exportera en SIE-fil och därefter importera filen till Agoy. Möjligheten att importera SIE-filer innebär att Agoy kan användas oavsett vilket program den löpande bokföringen är gjord i. I Agoy sker sedan den vidare bearbetningen, ända fram till färdig årsredovisning som kan lämnas in digitalt till Bolagsverket, direkt från Agoy.

Revisorer har stor nytta av Agoy genom den kontroll och överblick som programmet ger. Det går snabbt att sätta sig in i en organisations ekonomi vilket frigör tid för de mer utmanande och roligare delarna av revisorns arbete, som analys och rådgivning.

Grundprogram Agoy

Agoy Bokslut & Skatt är helt molnbaserat och du sköter det via webben. Ingen lokal installation på din dator kvävs. Klicka på Testa i menyn överst på denna sida, registrera dig gratis och var igång på några minuter!

Periodbokslut / månadsavstämning

Agoy gör avstämningsarbetet enklare än någonsin. I Agoy ser du räkenskapsår och status för varje konto, för var och en av din byrås kunder. Olika färger indikerar kontonas status så att du direkt ser vilka som blivit avstämda och om de stämmer eller inte. För varje konto samlas även all information, som underlag, specifikationer och transaktionsanalyser.

Agoy gör avstämningsarbetet enklare än någonsin, i molnet.

Byråstöd / översiktsvy

Om du använder Agoy som byrå så visas alla dina inlagda kunder i Agoys byråstöd. Du kan koppla så många kunder du vill till Agoy, utan att betala mer för programmet. I byråstödet kan du både få en snabb överblick och mer ingående information om dina kunders status. Genom färgindikationer får du en uppfattning om hur långt avstämningsarbetet har kommit, hur mycket arbete som har gjorts och vad som är kvar att göra innan bokslut. Genom ett knapptryck kan du öppna en mer ingående vy i byråstödet, där du ser statusen på sex viktiga konton för att underlätta ditt avstämningsarbete ytterligare!

Transaktionsanalys

Agoy ger dig transaktionerna för din kunds konton samlade på samma ställe för varje period och månad. Genom ett knapptryck kan du skapa specifikationer av dessa och sortera och filtrera transaktioner. Allt för att göra ditt arbete så enkelt som möjligt!

Agoys transaktionsanalys.

Integration med Fortnox

Du kan koppla Agoy till Fortnox för var och en av dina klienter. Detta låter dig importera och uppdatera SIE-filer från Fortnox genom bara ett knapptryck inne i Agoy. Likartad integration med Visma eEkonomi är under utveckling. Använder du andra program för löpande bokföring? Inga problem. Exportera bara en SIE-fil från valfritt program och importera den till Agoy.

Agoys Fortnox-intergration

Program för Årsredovisning, skatteberäkning och bokslut

Årsredovisning

Delprogrammet är nära kopplad till grundprogrammet för att göra det så smidigt som möjligt för dig. Både periodbokslut och årsbokslut stöds för K2 och K3. Medan du arbetar med årsredovisningen kan du på samma sida få en förhandsvisning av årsredovisningen, uppdaterad i realtid medan du arbetar, tidigare års årsredovisningar och kundens kontolista.

Digital inlämning

Du kan lämna in K2-årsredovisningar digitalt till Bolagsverket direkt från Agoy (stöd för digital inlämning av K3 är under utveckling). Här kan du läsa hur du steg-för-steg gör en digital inlämning av årsredovisningen från Agoy till Bolagsverket.

Manuell inlämning: Agoy har stöd för K3, men just inlämningen av K3 kan inte göras digitalt utan måste för närvarande göras manuellt. Det går förstås fortfarande bra att även ladda hem din färdiga K2-årsredovisning som PDF för utskrift, om du vill lämna in den manuellt istället för digitalt. 

Skapa årsredovisningen i molnet med Agoy.

Skatteberäkning

Skatteberäkningen i Agoy består även den av period- och årsbokslut. I den tillhörande bokslutsplaneringen kan du planera din skatteberäkning för att spara tid och effektivisera ditt arbete. I skatteberäkningen har du även tillgång till en bokslutsjustering/-verifikation för din kund.

Agoy Rapport

Med Agoys automatiska och smarta rapportfunktion kan du väldigt enkelt skapa avancerade och professionella rapporter för dina klienter eller – om du arbetar på en ekonomiavdelning – för din styrelse, ledning, investerare eller andra som behöver regelbunden och detaljerad insyn i företagets ekonomi.

Integration med skattekonto

Genom Agoys integration med skattekonto kan programmet hämta saldo och transaktioner för skattekontot, direkt från Skatteverket, och filtrera ut den över relevanta konton inne i Agoy. Informationen blir automatisk tillgänglig i Skatteberäkningar i Agoy.

Program för Skatt

Skatt

Skattedeklarationer för företag (och snart även för privatpersoner). Möjlighet att spara ned SRU-filer från Agoy för direktuppladdning till Skatteverket.

Morgondagens Agoy!

Utvecklingsarbetet hos Agoy pågår ständigt. Här är några av de funktioner som är under utveckling.

Integrationer

Redan i dag ger Agoy möjlighet till integration med Fortnox, så att du kan importera eller uppdatera SIE-filer med ett enda klick inne i Agoy. Liknande integration med Visma eEkonomi är under utveckling.

Transaktionsanalys Plus

Skapa rapporter, genomför en detaljerad transaktionsanalys, med mera.

Koncernredovisning

Redovisning av flera företag som är i en koncern. Jämför konton för samma period i olika bolag, med mera.

Stöd för fler språk

Agoy kommer att få stöd för fler språk än svenska. I första hand för engelska.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev (se sidfoten på denna sida) och följ oss på sociala medier för att vara först med att få reda på det senaste om Agoy. Följ oss även i våra sociala medier! Vi finns på LinkedIn, Facebook, Instagram och Youtube.

Agoys sajt har vi skapat en ny sida där vi skriver mer om den nya funktionen och visar steg-för-steg hur du gör en digital inlämning av årsredovisningen till Bolagsverket.

Vill du vara först med att få reda på det senaste om Agoy? Följ oss även i våra sociala medier! Vi finns på LinkedIn, Facebook, Instagram och Youtube.

För dig som inte provat Agoy Bokslut & Skattän går det snabbt att skapa ett konto på https://www.agoy.se/. Du är i gång på några minuter!