fbpx

Agoy nyhetsbrev 4 mars 2022

Det här är ett urval av nyheter från Agoys nyhetsbrev den 4 mars 2022. Skriv upp dig som prenumerant (se formuläret i sidfoten på denna sida) så blir du först att få reda på det senaste! 

Efter att du gjort den löpande bokföringen i dina vanliga program exporterar du bara en SIE-fil och importerar till Agoy, där du fortsätter arbetet med avstämning, periodbokslut, årsbokslut, rapportering, årsredovisning, skatt och mycket mer!

Låt Agoy förenkla vardagen

När världen brinner kan det kännas futtigt att prata om bokslut och skatt. Samtidigt pågår fortfarande vardagen här hemma – en vardag som Agoy vill förenkla så mycket det går.

Efter att du gjort den löpande bokföringen i dina vanliga program exporterar du bara en SIE-fil och importerar till Agoy, där du fortsätter arbetet med avstämning, periodbokslut, årsbokslut, rapportering, årsredovisning, skatt och mycket mer! Jobbar du i Fortnox behöver du inte ens exportera en SIE-fil utan kan använda den inbyggda kopplingen mellan programmen för att föra över eller uppdatera dina siffror. Hur smidigt som helst!

Det där vet du redan – och vill du veta mer ingående rekommenderar vi agoy.se, där det bland annat finns instruktiva filmer som ingående visat Agoys olika delar. Men som alltid har vi flera nya funktioner att presentera i nyhetsbrevet. Vi har infört fler statusikoner i Agoy översiktsvy för att ge dig ännu tydligare överblick. En annan nyhet är att du nu kan kopiera bokslutsmånadens värden till det följande räkenskapsårets första månad. Plus lite annat smått och gott som tar Agoy ytterligare några steg mot visionen att utrota allt onödigt krångel. Läs mer om nyheterna längre ned.

Vill du vara först med att få reda på det senaste om Agoy? Följ oss även i våra sociala medier! Vi finns på LinkedIn, Facebook, Instagram och Youtube.

Vi vill även påminna om den kostnadsfria utbildningen den 9 mars! Se mer om det eventet lite längre ned.

För dig som inte provat Agoy Bokslut & Skatt än går det snabbt att skapa ett konto på https://www.agoy.se/. Du är i gång på några minuter!


Agoys grundare Carl-Magnus Falk håller utbildning i programmet på Citykonferensen i Stockholm den 9 mars.

Utbildning med Agoys grundare

Kostnadsfritt på Citykonferensen i Stockholm den 9 mars

Agoy håller ett nytt utbildningstillfälle nästa vecka.

Nu på onsdag, den 9 mars, klockan 10.00–11.30, håller Agoys grundare Carl-Magnus Falk en kostnadsfri utbildning i programmet. Platsen är Citykonferensen på Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm (eller digitalt).

Under utbildningen går vi igenom programmets delar och presenterar nya funktioner och kommande uppdateringar. Carl-Magnus Falk kommer även att svara på frågor direkt från deltagarna och det kommer finnas tid för diskussion och feedback. Missa inte chansen att dela dina tankar och synpunkter kring Agoy till Carl-Magnus Falk personligen!

Det är ett utmärkt tillfälle för dig och dina kollegor att få en bättre inblick i Agoy, få veta hur du använder programmet på bästa sätt och vad som är under utveckling och vad som finns att se fram emot. Det är även perfekt för dig som inte har koll på Agoy sedan tidigare och som är nyfiken på vad programmet har att erbjuda.

Det finns möjlighet att delta digitalt om du föredrar det. Länk skickas ut efter anmälan.

Tid och plats: Onsdagen den 9 mars kl 10.00–11.30 på Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm (eller digitalt).

Anmälan: Anmäl dig genom ett mejl till info@agoy.se med ditt namn och namn på eventuella kollegor som också vill delta. Ange om ni vill delta digitalt eller på plats.

Agenda: Agoys grundare Carl-Magnus Falk går igenom programmet från grunden ända fram till de allra senaste funktionerna. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och att ge återkoppling till Carl-Magnus Falk själv.

(Kan du inte delta så håller vi även fortsättningsvis kostnadsfria online-utbildningar varje tisdag. Se mer längre ned).


Med molnbaserade Agoy Bokslut & Skatt stämmer du enkelt av balansräkningen månadsvis och kan smidigt skapa rapporter.

Agoy gör periodavstämningarna enklare än någonsin

Skrota hemmasnickrade Excel-lösningar för dina periodavstämningar. Med molnbaserade Agoy Bokslut & Skatt stämmer du enkelt av balansräkningen månadsvis och kan smidigt skapa rapporter.

Agoy Bokslut & Skatt kan integreras med Fortnox. Hämta verifikationer, underlag för kund- och levreskontra och skapa kund- och levreskontra direkt i Agoy Bokslut & Skatt. Programmet kan även kopplas till Skatteverket, så att du kan hämta uppgifterna på skattekontot direkt in i Agoy Bokslut & Skatt. Därefter filtreras uppgifterna så att de automatiskt hamnar på rätt konton, till exempel konto 2710, 2730 och 2650. Men precis som det mesta annat i Agoy Bokslut & Skatt kan du manuellt ändra om du inte vill ha det som programmet automatiskt väljer.

Agoy Bokslut & Skatt fungerar ihop med alla redovisningsprogram på marknaden – exportera bara en SIE-fil och importera den till Agoy Bokslut & Skatt för att fortsätta arbetet där. Eller skapa en direktintegration med Fortnox för ett enklare arbetsflöde, om du gör din löpande bokföring i det programmet.


Nyheter i Agoy

Kvalitetsgranskningar loggas

I Agoys avstämningsvy finns sedan en tid tillbaka möjlighet att kvalitetsgranska dina konton efter att faktiskt saldo fyllts i.

Nu loggas även kvalitetsgranskningarna i Agoy. När du eller någon annan bockar i rutan ”Kvalitetsgranskat” för ett konto i avstämningsvyn loggas nu vem som gjort det och när. Det gör att det nu är ännu enklare att spåra utfört arbete i Agoy.

Informationen samlas i en ruta precis under funktionen för kvalitetsgranskning. Där kan du se datum och tid för granskningen och vem som utförde den.

Kopiera värden från bokslutsmånaden till följande räkenskapsår

Kopiera bokslutsmånadens värden till det följande räkenskapsårets första månad

Nu kan du kopiera värden från den sista månaden av innevarande räkenskapsår till den första månaden av följande räkenskapsår.

När du klickar upp ett konto i avstämningsvyn, i första månaden på räkenskapsåret, kan du nu med ett knapptryck hämta underlag, kommentar och specifikation från det föregående räkenskapsårets sista månad. Tryck på ”Hämta från föregående period” under den del du vill hämta informationen från för att smidigt överföra den.

Fler statusikoner i översiktsvyn

Nu kan du visa statusikoner för bokslut, årsredovisning, skatt och rapport i översiktsvyn i Agoy.

När du klickar på ”Expandera statusar” i menyn högst upp på sidan visas nu fler ikoner än tidigare vid varje månad. Ikonerna representerar programmets olika delar och ändrar färg efter statusen på arbetet för perioden. Grön för ”klar”, orange för ”påbörjad”, grå för ”ej påbörjad” och så vidare, precis som på andra ställen i Agoy. Du kan enkelt dölja statusikonerna igen genom att bocka ur ”Expandera statusar” med ett knapptryck.

På gång i Agoy

Det här, bland annat, arbetar vårt utvecklingsteam med just nu:

  • Möjlighet att låsa räkenskapsår och årsbokslut.
  • Möjlighet att skicka årsbokslut till bolagsverket/digital inlämning (K2).
  • Möjlighet att skicka årsbokslut till bolagsverket/digital inlämning (K3).
  • Stöd för privatpersoner och enskild firma.
  • Stöd för INK1.
  • Möjlighet att skapa verifikat i Agoy.
  • Förbättrade specifikationer.
  • Stöd för K3 i Årsredovisning.
  • Koncernredovisning.
  • Aktiebok.

Tisdagar kl 10 håller vi kostnadsfria online-utbildningar i Agoy Bokslut & Skatt för dig som vill lära dig vad det omtalade programmet kan.

Lär dig Agoy Bokslut & Skatt!

Kostnadsfri online-utbildning!

Tisdagar kl 10 håller Agoys produktspecialister kostnadsfria online-utbildningar i Agoy Bokslut & Skatt för dig som vill lära dig vad det omtalade programmet kan. Att delta i en online-utbildning är också det enklaste och snabbaste sättet att få överblick över Agoy Bokslut & Skatt!

Anmäl dig på https://www.agoy.se/online-utbildningar/

(Du har även möjlighet att vara med när Agoys grundare Carl-Magnus Falk håller en kostnadsfri utbildning i programmet på Citykonferensen Ingenjörshuset i Stockholm den 9 mars 2022, klockan 10.00–11.30. Se mer en bit upp.)


Du har läst ett urval av nyheter från Agoy nyhetsbrev. Skriv upp dig som prenumerant (se formuläret i sidfoten på denna sida) så blir du först att få reda på det senaste!