Agoy nyhetsbrev 1 juli 2022

Det här är ett urval av nyheter från Agoys nyhetsbrev den Agoy nyhetsbrev 1 juli 2022. Skriv upp dig som prenumerant (se formuläret i sidfoten på denna sida) så blir du först att få reda på det senaste! 

– I och med affären vet jag att Agoy för alltid kommer att leva vidare. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit hittills men resan har bara börjat, kommenterar Agoys grundare Carl-Magnus Falk Fortnox köp av Agoy.

Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt

Nya ägare men ingen skillnad för användare av programmet

Nu är det klart att börsbolaget Fortnox köper AgoyIt AB, företaget bakom AgoyFortnox ägde sedan tidigare 32% och genom affären blir AgoyIt AB ett helägt dotterbolag till Fortnox. 

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit hittills, men resan har bara börjat, säger Agoys grundare Carl-Magnus Falk och fortsätter:

– I och med affären vet jag att Agoy för alltid kommer att leva vidare. Fortnox är den överlägset bästa förvaltaren av Agoy. Själv är jag allt annat än en förvaltare. Jag kommer fortsätta att arbeta med Agoys utveckling som tidigare, tills vi känner att Agoy kan stå starkt på egna ben. Agoy har en oerhört spännande ”road map” framför sig. Jag ligger planeringsmässigt väldigt långt före det man i dag kan se i programmet. Jag har resonerat att ju snabbare Fortnox tar ett helhetsansvar för Agoy, desto bättre ur ett långsiktigt perspektiv. Sedan vill jag heller inte sticka under stolen med att detta också är en bra ekonomisk lösning, säger Carl-Magnus Falk.

Användare av Agoy påverkas inte av ägarbytet. Agoy kommer även i fortsättningen att finnas både som fristående program och integrerat i Fortnox Digital Byrå, då under namnet Fortnox Bokslut & Skatt. Precis som förut kommer det att gå bra att använda Agoy oavsett om den den löpande bokföringen är gjord i Fortnox eller i något annat bokföringsprogram. Du loggar in på samma ställe som du brukar.

Grundare Carl-Magnus Falk själv kommer, liksom de andra medarbetarna i Agoy, att vara fortsatt knuten till programmet.

Carl-Magnus Falk driver även sedan länge den egna byrån Falköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning och har flera nya projekt på gång.

– Jag är en enkel kille från Södermalm. Förmodligen är jag Sveriges ovanligaste revisor, med tio år i restaurangbranschen innan jag bytte karriär. Försäljningen av Agoy ger mig och Falköga ekonomin och därigenom helt nya möjligheter att förverkliga alla de idéer jag, hela tiden. Vi jobbar nu med att få igång Falköga PR och en hel del andra projekt är på gång, men jag vill vänta lite innan jag berättar exakt vilka det är, säger Carl-Magnus Falk hemlighetsfullt. Agoy var en framgångssaga, men ännu viktigare är att det var den bästa skola man kan tänka sig. Det vi lärde oss genom resan med Agoy kommer vi att ha enorm nytta av i våra kommande projekt.

– Jag vill också ta tillfället i akt och rikta ett enormt stort tack till alla som vågade tro på oss och stöttade Agoy längs vägen – alla användare,  investerare, medarbetare, konsulter och släkt och vänner som uppmuntrat oss!


 

ÖVERBLICK OCH ORDNING – ALLT I MOLNET

Agoy tar dig hela vägen in i mål

Molnbaserade Agoy tar vid där dina vanliga bokföringsprogram slutar. Om de tar dig från A till B så tar Agoy dig vidare från B till C – och ända in i mål, med digital inlämning av årsredovisningen till Bolagsverket.

Genom Agoy kan du få ett helt digitalt arbetsflöde, ända fram till digital inlämning av årsredovisningen. Programmet ger dig dessutom en oöverträffad överblick och avstämningsarbetet har aldrig varit smidigare!

Agoy tar vid efter den löpande bokföringen

Den löpande bokföringen fortsätter du att göra i dina vanliga program. När det är dags för avstämning, periodbokslut, rapport, årsredovisning och skatt tar Agoy över. Exportera bara en SIE-fil och importera den till Agoy. Jobbar du i Fortnox är det ännu enklare – genom en direktkoppling mellan programmen kan du genom bara ett klick importera eller uppdatera dina siffror i Agoy!

Oavsett om du arbetar på en ekonomiavdelning på ett företag eller på en redovisningsbyrå så innehåller Agoy en rad små finesser som underlättar i ditt dagliga arbete. Integrationen mellan Agoy och Skatteverket gör att du kan uppdatera skattekontona direkt, och dessutom automatiskt filtrera ut transaktionerna från skattekontot över en rad olika konton i Agoy där de hör hemma. Agoy utrotar allt onödigt krångel! Prova Agoy nu! Registrera konto och var igång på några minuter!

Integration med Skattekontot

Tack vare Agoys smarta avstämning kan du skicka alla dina hemgjorda Excel-lösningar till arkivet – du kommer aldrig att vilja gå tillbaka till hur du arbetade förut. Du skapar bokslut för valfri period hur smidigt som helst. I rapportdelen kan du enkelt skapa professionella rapporter för vd, styrelse, investerare och andra som behöver regelbunden insyn i ekonomin.

Agoy är helt molnbaserat

Du sköter allt i programmet via din vanliga webbläsare, ingen lokal installation krävs på din dator och programmet fungerar självklart lika bra på Mac som på PC. Att Agoy är molnbaserat gör också att det alltid är tillgängligt, oavsett var du befinner dig. Dessutom alltid uppdaterat och säkerhetskopierat, utan att du ens behöver tänka på det!

Prova Agoy nu! Registrera konto och var igång på några minuter!


Nyheter i Agoy

Lista över alla nya funktioner finns på agoy.se

Det tillkommer hela tiden nya funktioner i Agoy. Nu har vi samlat de senaste månadernas nya funktioner kronologiskt i en lista på agoy.se/releaser. Listan kommer att fyllas på kontinuerligt, så håll koll där! Saknar du ändå något i Agoy? Kontakta oss så kan vi kanske lägga till den funktionen också! Vår utveckling drivs av vad branschen efterfrågar och behöver, så kanske är det just dina idéer vi plockar upp och förverkligar härnäst!

Nyhet i Agoy: Resultaträkning ackumulerat i rapport!

 

Resultaträkning ackumulerat i rapport

Agoys rapportavsnitt har utökats ytterligare. Nu har du möjlighet att lägga till sidan ”Resultaträkning ackumulerat” i din rapport.

Agoy hämtar automatiskt in siffrorna från arbetet som gjorts i programmet och sammanställer resultaträkningen för det aktuella räkenskapsåret för att du enkelt ska kunna plocka fram just den rapport du behöver. På sidan finns även en jämförelse med föregående år.

Ladda upp dokument i skatt Agoy Bokslut & Skatt

Ladda upp dokument i skatt

Nu kan du ladda upp egna dokument i Agoys skatteprogram. Klicka på ”Ladda upp underlag” eller dra och släpp filen direkt in i programmet. Klicka på en fil du laddat upp för att visa den.

Du kan även ladda ned eller radera det du importerat när som helst. Dokumenten samlas även, precis som andra underlag, i dokumentlistan under klientinställningarna.

På gång i Agoy

Det här, bland annat, arbetar vårt utvecklingsteam med just nu:

 • Skapa en SRU fil för alla klientens skatteblanketter samtidig.
 • Skatteblankett: Fritextbrev
 • Uppräkning av periodiseringsfond
 • Fler skatteblanketter:  K2, K5, K6, K7, K8, K9, K11, N4, N8, N9, N7, K12, K13, K15A/B, T2
 • Möjlighet att hämta data från CreditSafe
 • Checklistor (REKO/REX)
 • Möjlighet att skapa verifikat i Agoy
 • Förbättrade specifikationer
 • Stöd för K3 i Årsredovisning
 • Möjlighet att skicka årsbokslut till Bolagsverket/digital inlämning (K3)
 • Koncernredovisning
 • Aktiebok
 • Ökad kontroll över sidbrytning i årsredovisning (manuell inlämning)
 • Möjlighet att gömma status för period- och årsklienter

Du har läst ett urval av nyheter från Agoy nyhetsbrev. Skriv upp dig som prenumerant (se formuläret i sidfoten på denna sida) så blir du först att få reda på det senaste!