fbpx

Agoy får direktintegration med skattekontot

Nu kan du läsa in uppgifter från dina skattekonton direkt till Agoy, tack vare Agoys smarta direktintegration med Skatteverket. Bekräfta bara med Bank-ID hos Skatteverket så uppdateras uppgifterna för alla företag du har i Agoy och är skatteombud för.

– Agoy är ett av de första programmen som har den här funktionen och det är vi mycket stolta över. Det här är ännu ett steg närmare vår vision att utrota allt onödigt krångel. Agoy är helt molnbaserat och  gör din byrå digital på riktigt, säger Agoys grundare Carl-Magnus Falk.

Uppgifterna filtreras automatiskt till rätt konton

Det är inte bara konto 1630 (Avräkning för skatter och avgifter) som uppdateras i Agoy. Uppgifterna som hämtas in från skattekontot filtreras även ut över alla konton som har med skatt och moms att göra. Till exempel samlas automatiskt alla poster från skattekontot som har med preliminärskatt och slutskatt i konto 2510 (Skatteskulder), medan det som har med personalskatt automatiskt läggs i konto 2710, och så vidare.

– Agoys integration med Skatteverket gör att du snabbt och smidigt kan stämma av eller bokföra din preliminärskatt. Skattekontot är dessutom ett bekräftat avstämningsunderlag och därmed ett facit. Det säger ju vad som de facto är deklarerat eller betalt i F-skatt. Så att smidigt kunna hämta in uppgifterna från Skattekontot direkt till respektive konton är ett kraftfullt verktyg i avstämningsarbetet. Genom att kombinera transaktionsanalysen med skattekontot ser du direkt om det är något som inte stämmer. Jag brukar sedan skapa ett underlag, genom bara ett klick i Agoy, av både transaktionsanalysen och Skattekontot, säger Carl-Magnus Falk.