fbpx

Aglaia Ekonomi investerar i Agoy

Bild: Aglaia Ekonomi i Bålsta är nya delägare i Agoy. Här tar ägaren Maria Häggström (längst till vänster) emot pris för ”Årets Tillväxtbyrå 2020 i Uppsala län". I mitten Agoys grundare Carl-Magnus Falk och till höger Martin Hammarström, Revisionsvärlden. Foto: Daniel Roos.

Agoy tar in allt fler byråer som delägare, helt i linje med ambitionen att bli ”branschens program”. Aglaia Ekonomi i Bålsta är en av de nya delägare i Agoy som tillkom i samband med senaste nyemissionen. Byrån ägs av Maria Häggström, auktoriserad redovisningskonsult och affärsrådgivare.

– Agoy är ett jättespännande projekt, säger Maria. Jag träffade Agoys grundare Carl-Magnus Falk på en byrålunch i Uppsala i höstas i samband med att Aglaia Ekonomi blev utsedda till Årets Tillväxtbyrå 2020 i Uppsala län. Jag slogs av hans enorma energi och driv. Även om jag är närmare 60 år tycker jag fortfarande att jag har världens bästa och roligaste jobb. Jag känner att Agoy och Carl-Magnus också älskar det de gör och det ger mig energi att vara med i det gänget, säger Maria.

”Ett bra program till bra pris”

– Vår byrå har haft en stark utveckling de senaste åren och vi hade kapital som vi inte visste riktigt hur vi skulle investera. Vi hade tittat på olika alternativ men när Agoys erbjudande dök upp tyckte både jag och min kollega att det kändes klockrent. Det är ett bra program till ett bra pris som vi tror kommer vara till stor hjälp för både oss och andra byråer.

Aglaia tar emot Revisionsvärldens pris, 2020.Maria Häggström drev tidigare byrå ihop med sitt ex och sin tidigare svärmor. De var då även verksamma inom försäkringar. Aglaia, som Maria grundade 2007, har renodlat verksamheten och arbetar med bokföring, redovisning, lön och företagsrådgivning. För två år sedan flyttade byrån från Järfälla utanför Stockholm till Marias hemort Bålsta, där de fått ett uppsving.

– Våra kunder finns fortfarande främst i Stockholm, men flera nya uppdragsgivare i Bålsta har tillkommit sedan vi flyttade hit. Vi har gått från tre till sex anställda, och har en sjunde som jobbar per timme, säger Maria.

– Vi tyckte väl som många andra att det verkade svårt att ställa om till digitalt. Men nu när vi har gjort det så känner vi att det är så skönt. De senaste åren har vi övergett vårt gamla system med dyra licenser. Nu hoppas vi att vi kommer kunna använda Agoy till allt mer i takt med att programmet får allt fler funktioner – bokslut, skatter, avstämningar och annat som är på gång.  Agoy ligger helt rätt i tiden, säger Maria.

”Agoy förenklar redan nu vårt arbete”

– Som delägare i Agoy är våra förväntningar att kunna vara med och påverka vilken väg programmet tar framöver. Vi jobbar ju med det här dagligen och kan se vilka saker som Agoy skulle kunna göra bättre än andra program gör i dag. Agoy förenklar redan nu vårt arbete och vi tror att det kommer att göra det i än högre grad i takt med att Agoy fortsätter att utvecklas, säger Maria.

Stora bilden: Aglaia Ekonomi i Bålsta är nya delägare i Agoy. Här tar ägaren Maria Häggström (längst till vänster) emot pris för ”Årets Tillväxtbyrå 2020 i Uppsala län”. I mitten Agoys grundare Carl-Magnus Falk och till höger Martin Hammarström, Revisionsvärlden. Foto: Daniel Roos.

Vill du också investera i Agoy?

Är du också intresserad av att investera i Agoy och påverka hur ”branschens program” utvecklas framöver?  Kontakta oss så bokar vi in ett personligt möte med Agoys grundare och VD, Carl-Magnus Falk. Skicka ett mail till info@agoy.se